Rękawiczki foliowe

Recykling opakowań
W firmach produkcyjnych, które specjalizują się w produkcji żywności lub przetwarzaniu towarów zastosowanych do produkcji żywności używa się różnego rodzaju środki ochrony osobistej, z dużą uwagą środki zabezpieczające, takie jak przykładowo fartuchy foliowe. Z takimi fartuchami mamy do czynienia na przykład w różnego rodzaju masarniach, ubojniach drobiu, zakładach wędliniarskich i wszystkich tych firmach, w których mamy do czynienia przykładowo z mięsem albo z wodą. Fartuchy tego rodzaju wykorzystuje się także w biznesie związanej z przetwórstwem owocowo-warzywnym, gdzie warzywa i owoce myje się, sortuje, rozdrabnia lub przygotowuje z nich przykładowo sałatki czy soki.



Fartuchy jednorazowe są zakładane w momencie przyjścia do pracy, jednak przy wyjściu wyrzucane. Codziennie trzeba założyć nowy fartuch, dlatego że musi być on czysty, wręcz sterylny. Oczywiście strój pracownika pracującego w takim miejscu zakłada także użycie różnego rodzaju rękawiczek i czepków ochronnych na głowie. Przeznaczenie mają też specjalistyczne buty. Obuwie to ma z jednej strony chronić pracownika przed zagrożeniami takimi jak na przykład upadek na stopy ciężkiego przedmiotu, niemniej jednak też ochraniać towar, jaki jest w takim miejscu przetwarzany. Producenci takich jednorazowych fartuchów, czepków oraz rękawic zaopatrują firmy pracujące również w biznesie medycznej, gdzie wytwarza się leki i suplementy diety a także w rozmaite lokalach gastronomicznych, gdzie przygotowywane są potrawy i napoje dla klientów.

Polecam: hurtownia opakowań.